Priče iz drugog braka XXXII

 Bila je to jedna od onih noći koje traju kao večnost.

Zadremala sam u svojoj fotelji, ili bar onome gde pas nije poderao i napravio rupe. Samleo me je dan. Ne sećam se kada sam utonula u san ali sam sanjala zemljotres i erupciju vulkana koja je izazvala stravično tutnjanje.  Dok sam tako sanjala cunami u najavi, neko me je dodirnuo po ramenu. Figura u spavaćici, tačno kao ona iz filma "Krug", što se pojavljuje da ljudima srca otkažu od prepadanja. Kosa duga, puštena, povetarac, horor film koji je počeo kao avanturistički ali se nastavio prestrašno.

"Mama, da li si ti gluva kad ne čuješ ovu buku, spavaš tu ko neka Bušmanka", rekla mi je moja Mila. I stvarno, sva sam se uspentrala uz fotelju, valjda bežeći od cunamija u snu. Napolju je turiranje motora kidalo mračnu tišinu. Namah me obuze neki strah. Pomešali su mi se filmovi, snovi, java, zvuci, previše svega istovremeno. Nekako sam se raspakovala iz fotelje i otišla do prozora. Buka je tresla stakla svima u mojoj i okolnim zgradama. Pomislih, valjda će neko to da reši pa da se razilazimo na spavanje, ja više ne mogu da držim oči otvorene.

Buka motora je prestala ali je muški glas počeo da peva "Tri palme na jastuku srećeeeee"... Ne, nemoguće, to smo bivši muž i ja pevali Mili kad je bila mala i nije htela da spava dok joj neko ne otpeva. Ne, ne želim da pogledam kroz prozor. "Milkaaaaa, izađi samo da te nešto pitaaaaaaam", urlao je pevač. Milorade, ako izađem, ima da te nema. Milorad je, inače, bio miroljubiv osim kad malo poludi pa umisli da je zanimljiv. Nismo se puno viđali od kad se oženio ekološkom aktivistkinjom koja je, po Milinim rečima "imala venčanicu izgleda kao ulupano belance". Računala sam da je tada moja muka prešla na nju i da više zaista nemam ništa sa Miloradom, eto mu nove žene pa neka ona sluša njegove tužne balade. O, grdno sam se prevarila. Izašla sam na terasu, da bolje osmotrim situaciju. Nekom prilikom, dok smo bili u braku, meni je pevao ispod prozora sve dok nisam oplela krupnim ivanjičkim krompirima po njemu a onda su, iz žbunja, ispali trubači i razbudili ceo blok. Dok nam je policija popisivala podatke, rekao je da mu je sve to beskrajno romantično i da je siguran da ćemo zauvek da pamtimo.

Ovaj put je pevao, nije gasio. I dozivao Milku. Tako me je zvao dok smo bili u braku, iz samo njemu znanih razloga. Poučena iskustvom, znala sam da Milku doziva samo kad je u problemu. Pomislih da je lakše da izađem pred zgradu i objasnim mu da će i ovog puta da nas kazni komunalna policija ali sam se, u poslednjem momentu, setila da mu je baš to cilj. Da izađem i da mi plače na ramenu kako je život težak a on malerozan. Ne, nikada nije dovodio u pitanje svoje izbore. Uvek je neko drugi bio odgovoran umesto njega: sudbina, splet okolnosti i omiljeni izgovor "ja sam baksuz". Neka mu bude. Izaći ću, samo da se buka okonča pre nego što nam neko ne napiše kazne.

Crni Milorad je bio u totalnom bedaku. "Vidi, Milka...." Znala sam da sledi poduži monolog.

"Ona moja je otišla, isto kao i ti što si otišla i nisi se vratila i...."

Ne, ne, ne zanima me. Iskusni glumac varoškog pozorišta znao mi je slabe tačke. Taj bi suzu pustio samo da bih se sažalila i saslušala milion i treću tužnu priču o njemu, baksuzu. Nećeš, Milorade, nećeš opet da me upecaš na istu foru, jok! Ukoliko se prevarim i samo upitam šta se desilo, osvanućemo na parkingu tako što ću ja da tražim tablete za pritisak a on će svoje muke da se mane. 

"Milka, ona je otišla, moja Pahuljica me je napustila, vetar je oduvao ko zna kuda....", sve sa prigodnom dramaturgijom. Vratio se Milorad sa gostovanja u provincijskom pozorištu, posle jedne predstave i još dva dana bančenja po lokalnim kafanama i nije zatekao ženu kod kuće. Nešto mi ga ne bi žao. Više mi je bilo žao mene, umorne, smrznute. Ispostavilo se da je njegova Pahuljica otišla u nepoznatom pravcu i da će on pravolinijski na most da skače u Dunav jer života za njega više nema. 

"Dobro, Milorade, ne moraš odmah da skačeš sa mosta. Možda je otišla u Trst da kupi farmerke, ili kod neke drugarice, šta ja znam gde je tvoja žena crni Milorade, opet mi praviš skandal u životu, ne zanima me...." Upala sam u vihor besa. Realno, nije to moj problem. "A kako si ti siguran da je otišla, m?", pitala sam ga, zbunjenog i uplakanog. "Nestao je jorgan". Kakav sad jorgan, pa ubiću te ja, da ti uštedim benzin do mosta, crni Milorade!

"Milka, nema ni jorgana, onog u kome sam krio pare. Znaš one jorgane što smo dobili od tvoje strine kad smo se ti i ja uzeli, sećaš li se, Milka? E vidiš, kad smo delili imovinu, ja sam uzeo svoj i Pahuljica se uvek bunila kako taj jorgan miriše na tebe, znaš Milka, ona tebe nikad nije volela (Milorade, pa ni jedna žena ne voli bivšu ženu svog muža, aman), i onda sam ja u tom jorganu štekao pare i sad nema ni Pahuljice ni jorgana aaaaaaa" i opet cunami suza. Ne mogu ja ovo, nisam ja zaslužila da i tuđe probleme nosim sa sobom i rešavam, neka se sam bori sa svojom ženom, nije to moj posao. "Milka, ja u onaj stan ne mogu, pusti me kod vas, da pojedem tanjir supe i malo čvaraka, Milka ona kuva samo amarante i goji bobice i miso supe sa algama, ja ne mogu više, željan sam svega što ti kuvaš, Milka sažali se svom bivšem mužu koji je gladan i nesrećan! Patetična epizoda pred mojim ulazom je pretila da se pretvori u tužnu seriju. Mila je mahala sa terase, Milorad je jecao ko dete koje od Deda Mraza dobije košulju a tražilo je kamion, sve je smrdelo na totalnu propast, uključujući i jorgan koji je Milorad oteo jer nam je to kupila moja strina za svadbu a ja sam se pošteno odrekla miksera sa blenderom koji nam je poklonio njegov drug, čisto da se zna!

"Ne, ne možeš kod nas. Ne živimo same. Idi lepo svojoj kući, kupi pljeskavicu kao i onda kad sam te čekala na ručku a ti se najeo u kafani pa su pola pileta i šerpa graška završili u smeću. Rešavajte vaša sranja, nisu moja, doviđenja Milorade i prijatno. I nemoj da ti je palo na pamet da se vratiš ovde, lično ću da ugrejem svo ulje koje imam u šteku i da ga prospem na tebe, sa terase. Ajd zdravo!" Ovakva rešenost u mom sistemu nije viđena godinama unazad. Stvarno nisam bila raspoložena za još tužnih priča. Vratila sam se u stan, u želji da se ošurim vrelom vodom i uskočim u krevet kad Mili zazvoni telefon. "Ćao, sad je tata bio ovde, nemam pojma zašto ti se ne javlja, nešto se svađao sa mamom. Išla si do hemijskog čišćenja? Milorad je totalni kreten, mislio je da si otišla na kraj sveta", reče joj naše lepo i pametno dete. Pahuljica je živa, to je dobra vest. Jorgan je hemijski očišćen, i to je dobra vest. Gde je Miloradova ušteđevina, o tome neka brine on. Znajući ga, nema u toj jorganskoj koverti nikakvih para, verovatno je skupio sve račune koje nije platio pa je tu sakrio, da Pahuljica ne pronađe. Prošli smo to zajedno pre više godina.

U pauzi između dva zevanja, setih se da je stiglo neko pismo. Iz Amerike, čini se. Žarkova polu braća su i dalje živela tamo. Nekad bismo razmenili po koju poruku, od kad je Žarko poginuo, uglavnom ono ljubazno kako ste i šta radite. Ovo je bio papir sa američkom zastavom, nešto zvanično. Skrpismo Mila i ja da je potrebno da se javi naš advokat, da bi sredili papire oko nasledstva. Poklonili su Mili ono što je Žarko trebao da nasledi od porodičnog biznisa. Mnogo beše nula na tom papiru. Više nisam bila sigurna da li spavam, sanjam ili sam budna sve dok Milorad nije pozvao. Mila se javila, umesto mene. "Kaže, neće ipak da skače sa mosta, Pahuljica se vratila sve sa hemijski očišćenim jorganom. Tata pita da li treba da ti ga vrati jer mu se učinilo da si bila baaaaš besna što ga je prisvojio pa ako treba...."

Ništa ne treba. Samo meni moj jorgan. Pustite me da spavam, dok ne poludim ili ne opali onaj cunami sa početka priče. Znajući Milorada, odneo je taj oba jorgana, jastuke i posteljinu pride.Valjda se nije setio i escajga od nerđajućeg čelika.


foto: Pixabay/Internet


Comments

  1. Toplo preporučujem ovu uslugu onima koji imaju poteškoća u pokušaju da obnove svoju vezu/brak. On je prava stvar. možete dobiti DR WALE WHATSAPP: +2347054019402
    Iz poštovanja prema vama i vašim čarolijama moram ovo svjedočanstvo objaviti svima. Bio sam kod drugih čarača bez rezultata. Samo sam poželio da sam ti došao ranije, dobio sam najbolje od tebe. Mog bivšeg muža nije bilo godinama, išla sam posvuda i druge čarače po pomoć, ali nije bilo rezultata sve dok me prijatelj nije upoznao s DR. WALEOM. Nakon što je Ljubavna čarolija završena, konačno me nazvao. Njegove su čarolije činile čuda i moj se muž vratio pun ljubavi. Bilo je to poput čuda! Iznenada se vratio sa cvijećem govoreći da mu trebam oprostiti, bila sam stvarno zaprepaštena i šokirana kada je moj muž kleknuo moleći za oprost i da ga primim natrag.. Stvarno sam bez riječi i radosna, ti si Bog poslao meni i cijeloj mojoj obitelji. I sada sam opet radosna žena. Puno vam hvala DR WALE. Svima koji traže pravog bacača čarolija obratite se DR WALE-u NA WhatsApp/Viber : +2347054019402 ILI Email : drwalespellhome@gmail.com

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. USLUGE PRUŽA DR. WALE
    (1) Ako želite svog bivšeg nazad.
    (2) Za liječenje HIV/AIDS-a ili srodnih bolesti
    (3) Želite napredovati u svom uredu.
    (4) Želite da žene/muškarci trče za vama.
    (5) Ako želite dijete.
    (6) Jeste li izvođač i želite dobiti ugovor
    (7) Želite vezati svog muža/ženu za biti
    tvoja zauvijek.
    (8) Ako vam je potrebna duhovna pomoć.
    (9) Jeste li bili prevareni i želite vratiti izgubljeni novac.
    (10) Zaustavite razvod
    (11) Prizivanje novčanog rituala
    (12) Kako biste provjerili je li vaš online ljubavnik pravi
    (13) Kako biste provjerili je li vaš online zajam stvaran
    (14) Biti vrlo briljantan
    (15) Ako tražite dobar posao
    (16) Ako ste stari i želite izgledati mlado
    (17) Ako želite biti slobodni od prijetnji smrću
    I još mnogo toga..
    Kontaktirajte DR WALE-a na njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI Email: drwalespellhome@gmail.com

    ReplyDelete
  4. SAVRŠENI BACAČ LJUBAVNIH ČAROLIJA KOJEM SE MOŽETE KONTAKTIRATI ZA VAŠ PROPADNI BRAK I DA GA BRZO RIJEŠITE Ne mogu zaboraviti kako mi je DR WALE pomogao da obnovim svoj brak nakon četiri mjeseca rastave od muža zbog svađe, a ona je otišla i nikad se više nije vratila Ja, učinio sam toliko da je vratim, ali ništa nije išlo sve dok nisam vidio komentar na internetu kada je netko svjedočio o tome kako mu je DR WALE pomogao da vrati svoju ženu i tako sam ga kontaktirao preko njegovog WhatsAppa i nakon što sam napisao svoje objavio me uvjeravao da će mi pomoći da se vratim svom mužu u roku od nekoliko dana nakon bacivanja čarolije, a nakon što je napravio čaroliju moj se muž vratio kući i rekao da joj je jako žao što me ostavila, danas sam se vratio sa svojim mužem i oboje smo sretni i ponovno živimo zajedno. Znam da ima mnogo ljudi koji žele vratiti svoju ljubav, obratite se DR WALE-u jer on je savršen odgovor na vaš problem. Kontaktirajte ga: WhatsApp/Viber : +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    ReplyDelete
  5. DR. WALE POMOZITE LJUDIMA U BILO KOJOJ VRSTI PROBLEMA U VEZAMA I BROJEVIMA NA LUTRIJI
    Vrlo je teška situacija kada igrate lutriju i nikada ne dobijete, ili nastavite osvajati nizak fond ne do 100 dolara, bio sam žrtva tako teškog života, najveći fond koji sam ikada osvojio bio je 100 dolara, a ja sam igram lutriju već gotovo 12 godina, stvari su se iznenada promijenile onog trenutka kada sam naišao na tajnu na internetu, svjedočanstvo bacača čarolija po imenu DR WALE, koji pomaže ljudima u bilo kojoj vrsti lutrijskih brojeva, kada sam otišao na internet vidio sam puno dobrih stvari koje svjedoči o DR. WALE. sada sam ponosni dobitnik na lutriji uz pomoć DR WALE-a, osvojio sam 1.000,0000.00 dolara i ovo obznanjujem svima koji su cijeli dan pokušavali osvojiti na lutriji, vjerujte mi da je ovo jedini način da dobijete lutrija. Još jedna dobra vijest ovdje je da je DR WALE također pomogao mojoj prijateljici da vrati svog muža koji ju je ostavio zbog druge žene. sad kad moja prijateljica živi sretna sa svojim mužem. DR WALE-a možete kontaktirati putem: WhatsApp/Viber +2347054019402 ILI e-pošte: drwalespellhome@gmail.com

    DR WALE vam također može pomoći da riješite ove probleme

    (1) Vratiti bivšeg ljubavnika.
    (2) Biljni lijek i duhovno iscjeljivanje.
    (3) Želite biti unaprijeđeni u svom uredu.
    (4) Čarolija za trudnoću.
    (5) Dobiti sudski spor.

    ReplyDelete
  6. Pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Naomi Samuel, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao tako čudan i stvarno ne razumijem što se događa, spakiran je od kuće drugoj ženi, volim ga toliko da ga ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da osiguram svoju muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plače i plače tražeći pomoć, razgovarala sam o tome s njegovom obitelji, ali nisam dobila odgovor. Stoga mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Ispričala mi je o čovjeku po imenu dr. Apata, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao bezbrojnim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa. Bio sam stvarno uvjeren, brzo sam kontaktirao njegovu e-mail adresu, drapata4@gmail.com ili njegov WhatsApp / viber s tim brojem (+66 81 302 8552). Objašnjavam mu sve svoje probleme, on mi je rekao da se ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, i ja sam to rekla, rekao je da će se moj muž vratiti nakon 3 dana i početi prositi, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Priče iz drugog braka XXXIII

Priče iz drugog braka XXXIX