Prave vrednosti

Ako je muškarac romantičan, nije sirotan.

Da je sirotan, platio bi separe u kafančugi, pa kilo ovog viskija, kilo onog, povukao po koju crtu smotanom novčanicom. Pošto voli da sedi u autu, na vidikovcu sa kog puca pogled na grad obasjan svetlima, u kamperskom frižideru ima dva piva i dva soka. U gepeku ima ćebence. Pravo, karirano, izletničko. Ne zato što nema gde da se seksa nego zato što je romantično ležati na travi i gledati letnje zvezdano nebo, u dvoje. Zato što je mnogo lepo ljubiti se sa nekim celu noć, bez buke, ljudi, ludila.

Ako muškarac ima crno oko noktiju, to je nedopustivo.

Možda, u nečijoj realnosti. Ja to cenim više nego manikirane zanoktice. Taj, što ima crno oko noktiju, ustao je u 5 i radio ceo dan i nešto stvorio, napravio, popravio, zaradio i budan dočekao vreme koje želi da provede sa njom. Nije, sa troseda, kukao kako njegov život ima besmisao, da ne kažem nema smisao jer treba da smo afirmativni. To, što ima crno oko noktiju, ne znači da nije pročitao brda knjiga, pogledao kilometre filmova, odslušao sate muzike. To znači da je vešt sa rukama a ko je vešt sa rukama, vešt je i sa ženom. Nije svilen i nije se pretegao od podizanja kašike. On ume da stvori od daske kredenac, od delova auto, od koječega iz frižidera večeru. 

Ako su mu noge izgrebane, to znači da je kosio dvorište pa sa sinovima igrao fudbal. 

Mnogo je lepo sa sinovima igrati fudbal a onda nabrati punu kesu domaćih kajsija. Odneti ih Njoj, koja će sutra da napravi kolač koji će da podele. Ako miriše na razređivač a ne na parfem, to znači da je radni dan proveo radeći. Nije kontemplirao kako je život surov i težak. Možda je nosio džakove, možda iz kanala popravljao trolejbus a možda oba. Leđa ga od toga bole, ne od jastučića sa troseda. Možda su mu crvene oči jer je vario i varnica mu je upala u oko. Nisu mu umorne oči od blejanja po netu i zadovoljavanja online kitolovki. Možda je vozio kamion satima, dremao u sedištu na parkingu, samo da bi njoj doneo udobne cipele jer su je juče nažuljale neke druge.

Ako nije botoksiran i zategnut a prevalio je 40...

Ura! Nije ni depiliran ni tetoviran niti ima plastične ugradne delove. Ima bore, od smejanja, od emocija, od života! Ima ruke, jake, od rada a ne ožuljane od vrtenja kanala na daljinskom od TV-a. Takav nema potrebu da se prikazuje boljim nego što jeste. Sve svoje stekao je sam. Zna i ume, koliko je u sebe i svoje znanje investirao. Ne očajava i ne prebacuje odgovornost za svoje izbore na sudbinu, druge i raspored zvezda u natalu. Savlađuje prepreke na dnevnom nivou jer zna da ih niko drugi neće savladati umesto njega, da se ne muči, da mu ne bude teško. Ne plaši se rada. Nema problem da zaradi.

Ako ume da sazida celu kuću, sam, moj duboki naklon.
Od ne zarađenog, poklonjenog novca svako ume da kupi stan/auto/čamac i zove ga svojim.
Beskrajno poštujem Muškarca koji ume, hoće i može. Sve, i želi to da podeli ne mereći čiji je ulog veći. 
Muškarca koji zna šta treba da uradi, kada i na koji način. Koj traži rešenje a ne izlaz, vidi preko horizonta, mnogo kilometara u nedogled.
Muškarca koji se ne plaši žene koja ume, hoće i može. Sve.
Muškarca koji je siguran u sebe i u tome je njegova najveća snaga i nepresušan izvor ljubavi.foto: Internet/PixabayComments

Popular posts from this blog

Đurine vragolije

Bez šećera

O trulim jabukama