Festival siradosti

Beograd ima neke manifestacije koje ga, između ostalog, čine oazom lepih dešavanja. Neka su počela samo od želje i ljubavi organizatora da se određena vrsta proizvoda, rukotvorina ili nečijeg umeća izloži na jednoj lokaciji i predstavi ostatku sveta.

Beogradski Festival sira je takav. Nenametljiv, jasan, mirisan, ukusan. Okuplja one koji sir vole, i kao autohtoni proizvođači i kao hedonisti. Nisam poznavalac sireva. Delim ih na one koji mi se sviđaju i ostale. Festival sira je mesto gde sam bila u mogućnosti da probam najrazličitije sireve, sa začinima, biljkama, u ulju, bez ulja, meke, topive, stare, mlade, lisnate, mekane, tvrde, sa tartufima, sa ljubavlju napravljene u manjim i većim manufakturama širom Srbije i regiona. 

Ima sireva koje probaš a ima sireva koje voliš. Dođite da uživate, degustirate, opijate se mirisima hedonizma, mleka i radosti. Vredni ljudi koji Festival organizuju rade to zbog Vas i mene. Oni znaju gde se prave dobri sirevi i žele da to podele sa nama, otkrivajući nam vredna gazdinstva i proizvođače. Puno mladog sveta će tu biti, i među proizvođačima i među gostima Festivala. Puno odlične Energije, mirisa, ukusa i osmeha jer svaki dan u kome pojedemo bar zalogaj sira lepši je nego dan u kome ne pojedemo baš ni malo sira.

VI #BalkanCheeseFestival biće održan 14. i 15. oktobra u Dom omladine Beograda, koji je od ove godine partner manifestacije. Radno vreme festivala biće od 10:00 do 20:00 časova u subotu i nedelju (14. i 15.10.2017.). Na festivalu će široj publici biti predstavljeno oko 300 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a na posebnim prezentacijama biće predstavljeni i sirevi iz Francuske, koja je ovoga puta pozvana kao zemlja-gost. Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste sireva i uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara (uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača). Ulaznice su dostupne na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.
Detaljnije informacije o manifestaciji mogu se naći i na stranici: www.facebook.com/IzlozbaSira
Vidimo se ovog vikenda. Vi, ja i sirevi. I po neko vino ili listić pršute, koji će biti tu da ulepšaju praznik sira u Beogradu. Ovo nije plaćena reklama. Ovo je moja želja da nešto ukusno, kvalitetno i fenomenalno dođe do vas.


Comments

Popular posts from this blog

Suve kajsije

Priče iz drugog braka I