Druga šansa 18. put

Žene međusobno komuniciraju, na način različit od muškaraca. Mnogo emotivnije, otvorenije, srčanije. Sa više detalja i psovki, zavisno od teme ali ako se priča o muškarcima i njihovom ponašanju, svašta može da se čuje. Ono, između izrečenih i prećutanih reči, posebno.

Ako niste solo žena, ne znate kakve su to muke. Sada su popularne "Bzzzzzz veze". Ljudi se instant upoznaju, jedni drugima pričaju slatke priče, šalju poruke za dobro jutro i nacrtane poljupce. Neko bi rekao, kao deca, međutim danas deca to ne rade. Tinejdžeri su mnogo opušteniji i, u ljubavi, pričaju drugačijim jezikom. Odrasli ga ne kapiraju ali je OK da se oni međusobno razumeju. Dakle, dvoje 40+ starosti se upozna i, naizgled, slični su. Subjekat A je razveden, samostalan (ne živi sa mamom i tatom, batom, snajkom i njihovih četvoro dece, tri psa i dve koze), zaposlen (ono baš zaposlen, celo radno vreme, markica za prevoz plus topli obrok, 8 sati na poslu + 2 sata u prevozu), relativno normalan i mentalno očuvan. Subjekat B se nikad nije udavala, situirana (roditelji žive u svom a ona u svom stanu), ima mali gradski auto koji održava isključivo u ovlašćenom servisu (jer je tako vaspitana, da svako treba da radi svoj posao), diplomu fakulteta, završene kurseve origamija i lečenja vulkanskim kamenjem, fino je zgodnjušna, dupence još uvek zategnuto u farmerkama vel. 29. Na par mesta na njoj vodi se ozbiljna borba kože i gravitacije ali skupocene kreme i hijalurnoski fileri sve to peglaju. Subjekti A i B su se upoznali i ostvarili blizak kontakt. To je ključno za ovu priču. Čak i kad ona nije usedelica a on nije uspešno razveden.

Prvi seks nije savršen. Njemu smetaju njene dlakave površine jer i sam zastupa stav da dlake imaju samo primati, voskira se pa i od nje očekuje isto. OK, rešivo je. Njoj smeta što on ropće kao orangutan u teranju, a i smrdoćka na beli luk (iako je maj i cela Srbija ždere mladi luk, ali eto, on će biti žrtvovan kao nepodoban).  Kreće durenje, izbegavanje, manipulaija i oba subjekta su tome sklona samo je pitanje ko se prvi seti. Posvađaju se tako što jedno drugom blokiraju sve naloge na društvenim mrežama i Android platformama, kao i pozive i obične poruke. Šta ima da mi se javlja međed koji smrdi na beli luk? Šta ima da mi se javlja ona pošumljena, što nije čula za intimnu depilaciju? Na tome se završi prvo poglavlje.

Kao u svakoj predstavi, sledi dramska pauza. Njemu prolazi sezona mladog luka a onaj stari još gore štipa za oči. Šta će, kukavac, odbija antihipertenzionu terapiju pa udara po belom luku za sve pare. Ona je probala čerupanje, zvezde je videla, zaključila da svoje krzno ne da po cenu da seks nema nikad više. Svako tera svoje. Posle 4-5 meseci jedan od subjekata kreće u projekat "Reciklaža". Menja broj telefona i kreće sa porukama tipa "Hej, kako si?" kao da su se rastali srdačno kao omladinci na ORA Morava 1975., u suzama i sa obećanjima da se nikada neće zaboraviti. Subjekat B kulira, mada levo jajce ili oko, zavisi od pola, lagano titra. Centar za sujetu je pogođen uspešno, sledi potapanje B4, sa dva pogotka. Drugi pogodak zadaje drugi subjekat, koji ne pokazuje oduševljenje baš ni malo. Sujeta to ne trpi. Prvi subjekat se, jedva održava na površini. Kaže čuveno "Javi se".

Hoću, zabole me baš. Da si vredeo ne bi pola godine skupljao hrabrost da opet lupetaš iste gluposti, kod mene ta priča više ne prolazi. Ideš u turšiju. Kako reče moj dragi prijatelj... Turšija je ono čega se setiš kad sve ostale opcije i zalihe iscrpiš i kada više ništa nije dostupno. E, tako i ovaj što ide u turšiju, ide malo da se kiseli pa da vidimo da li će u seckanje ili u đubre, kao i svaka turšija koja se ne pojede u sezoni. Neki, zaista, nemaju meru. Ajde što jednom sjebu priliku, nego očekuju drugu šansu 18. put. 

Lično, ne reagujem na reciklažu. Ako je neko dobar materijal, nema potrebe da se prekida i isteruje ego. Ako nije dobar materijal, neće ni turšiju da mi muti. Došla sam do tri uzastopna slučaja sa najfantastičnijim izgovorima zašto su naglo nestajali i zašto im je bilo potrebno vreme da se konsoliduju i pohvataju pokidane strune svojih života... Pazite da mi suze ne naterate u oči, molim vas. I, ako vam padne na pamet da se opet blamirate pozivom, predhodno uplatite na moj račun 100 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Deo novca će ići u humanitarne svrhe a deo na moj provod jer je to jedino lekovito posle vaših budalesanja i odrastanja. 

Realno, na svaka 3 ovakva slučaja, žena bi trebala da dobije bar besplatno letovanje iz tog humanitarnog fonda, jer nas vidite kao humanitarne organizacije koje su milostive prema vašim tužnim pričama, kako još uvek odrastate, kako vam je uginuo papagaj, kako ste videli devojku iz osnovne škole sa nekim baticom. Baš me briga, ukratko. Uštedite sebi blam da mi se opet obratite čuvenim "Nećeš verovati šta mi se dogodilo/gde sam bio/kako sam najebao". Baš me briga. Lepo uplatite 100 evrića pa ću da slušam. Imate popust 10% za avansne uplate.

Kad me dobro motivišete, dobićete drugu priliku 19. put. Uplata je, tradicionalno, dobar motiv a sve je više žena kojima je potreban odmor posle vaših tužnih priča. Stvari se menjaju. Ovo je 21. vek i sve košta. 


Foto: InternetComments

Post a Comment

Popular Posts