Pismo mom budućem karmičkom nasledniku

Ti, koji budeš imao sreće da ti ja zapadnem u narednom deljenju,

Najebao si. To je kraća verzija. U dužoj verziji napisaću ti kako, zašto i šta da uradiš da ti život bude lakši i lepši. Ne radim ja ovo zbog tebe, nego zbog sebe i svega što ćeš moje da naslediš. Odmah da znaš da će to biti the hell of the job.

Imam Mesec u Škorpiji. Respect, prijatelju, to da poštuješ najviše na svetu i da skapiraš da sam stara duša. To praktično znači da sam prošla već mnogo inkarnacija i da me nećeš lako zajebati. Naravno, mojim ovozemaljskim prijateljima i neprijateljima bitisanje bi bilo lakše, da im je to neko rekao. Kako su to učili težim, iskustvenim putem jer nije imao ko da im kaže ovo što ja tebi ostavljam u amanet, postradaše mnogi. Bila sam muško, ratnik. Nešto mi govori da sam često brusila sablju. Da li zato da uvek bude spemna ili sam je tupila o tuđe vratove, istorija zna. Samo ti, na vreme, shvati da nema zezanja i sve će biti u redu.

Godine sam potrošila na rnr. Rock muzika, kao način razmišljanja i života, ostavila je traga i u mom genetskom kodu. Nemoj da virnem sa oblaka i provalim te da slušaš neke zurle i turbo folk, lično ću da se angažujem da ti noge prebijem a bicikl da ti ostane ceo. Na primer.. Mada imam i neke druge, malo brljivije ideje. Sledeće što te čeka je da budeš odličan pisac. Vidiš, intuitivno ti se obraćam kao muškarcu. Od mene žena nikad biti neće, posebno ne žena svojih godina. 

Dakle, dečko... Nemaš izbor nego da, na peru, budeš junak. Da imaš i znanje i mišljenje, posebno kad ti na crtu stane baba mačkara koja se razume u decu a rodila je ni jedno. Ili neki nadobudni klinac, koji će da istripuje da mu zaklanjaš njegovo kreativno nebo kao da je neko bitan a samo je još jedan ovnić u stadu sebi istih. Ta napaljena dečurlija nemoj da ti tupe pero. Ne obaziri se. Mogu da ti prdnu pod prozor tvoje prekrasne vile, koju ćeš da naslediš od mene. Za njih ne brini. Kerići laju ali samo u svojoj avliji, dok o tvojoj budu čeznuli.

Dozvoliću ti da budeš bolji vozač od mene samo zato što uopšte nisam vozač. Kada čuješ priču o nekoj kojoj su vratili pare u auto školi (toliki talanat je pokazala), slobodno reci da znaš svašta o njoj, čak i da se ponosi što vozi loše. Ova cica radije neće uopšte nego što će nečim da se bavi prosečno. Zapamti to. I kuvaj bolje od mene. To ti neće biti lak izazov ali šta da se radi, život ih je prepun.

Što se žena tiče, ne znam šta da ti kažem. Ti znaš da ja volim Muškarce sa velikim... M. Da li ćeš i ti da ih voliš, nemam ništa protiv dokle god svi uživaju. Ako se, pak, odlučiš za žene, molim te da me ispoštuješ. Nemoj da budeš loš ljubavnik. Budi ološ, budi mangup, budi sve što poželiš samo nemoj da se brukaš u krevetu. I na onom svetu, naći ću načina da proverim. Ako se na oblak budu penjale nasmejane, znaću da me nisi obrukao. Dakle, dobar ljubavnik a kao partner kako hoćeš i kako zasluže. Umeju žene da budu kučke sa likom anđela, ne sporim uopšte, a umeju da budu i glupače potpuno prirodne, neprskane.

Nastavi tradiciju da ti prija velika voda. Po njoj ću da ti šaljem informacije i evaluacije tvog lika i dela. Ukoliko ne budem zadovoljna, plivaćeš sa glavom na dole, da ti kažem na vreme. Nisam ja uložila ovoliko svog života da bi to to sjebao. Na to nemaš pravo. Možeš da budeš samo bolji od mene. Druga opcija ne postoji. Naravno, očekujem da ideš na koncerte Partibrejkersa sve dok ih bude. Očekujem i da voziš motor. To je obavezno, ma šta ti mislio o tome. Ne da drndaš motor nego da ga voziš, sa ljubavlju i poštovanjem. BMW nikako. Objasniću ti to nasamo. Sa jednim preživeh traumu za dva naredna života. I nikad na motor u japankama, šorcu i majici jer ću lično da te zapucam u prvo drvo. Tu nema diskusije. Ili si Muškarac ili te nema.

Odnos prema novcima... Šta znam, meni je to sve samo u tranzitu kroz život i novčanik, osim ako ti ostavim neke goleme novce pa pomisliš da možeš lagodno da živiš. Ne možeš. Nije tvoje. Tvoje je samo ono što u rukama možeš da poneseš a to ti neće trajati duže od tri rezervoara, naravno, ako voziš kako treba. Što se garderobe tiče, tu ne štedi. Ima da izgledaš ko zmaj ili da ti uši zavrćem, biraj. To bradat, ne okupan, bez parfema... To nemoj da primetim jer ću da te brijem tupim brijačem a malo mi drkću ruke, omatorilo se.

Sva moja znanja i iskustva, koja ćeš da naslediš, ima da trošiš pažljivo i sa poštovanjem. Nema arčenja, kao da sam ti ostavila beskraj svega. Ponašaj se glupo i neodgovorno i naći ću načina da ti resetujem pamet udarcem o asfalt, normalno, bez kacige, kad se budeš kurčio da je moto oprema samo za pozere. Smej se... Još jedan se smejao...Znaš, ja sam navikla na rad, red, disciplinu i poštovanje. Možeš tome da se opireš ali i jači od tebe su se slomili i u red uterali pa mi ni ti nećeš biti neki izazov na tu temu. Ja sam Naj žena, ako si zaboravio. Ti možeš da budeš samo Najbolji.

Mislim da si shvatio da te čeka ozbiljan posao. Nije lako biti JA, nije lako biti bolji od mene ali tvoje je da pokušaš i dokažeš da možeš. Ne drugima nego da dokažeš sebi da si jak kao stena, pametan kao pčelica, da si pošten, radan, vredan i nadasve mangup. U amanet ti ostavljam da druge nasmeješ svojim stavom a zagrliš svojom ljubavlju. To ne smeš da prosipaš i da misliš... Eh, sutra ću, danas mi je do provoda... Za one koje voliš uvek nađi vremena a za sve ostale ima n+1 izgovora. Ako ne umeš da ih smisliš, gluplji si nego što očekujem. Ne razočaravaj me.

Ne marim za onaj svet, niti žurim skelom preko reke, mada uvek u džepovima imam nešto sitnine.... Ako budem u prilici da skeledžiji plaćam na licu mesta. Neću da zadužujem nikoga od vas, ni moje dete ni tebe, ni Posebnog... Nikoga. Za skeledžiju imam taman koliko treba, u svakom džepu. Spomenike da mi ne pravite, nikakve popove, opela, ožalošćenu porodicu neću da vidim. Možete da napravite dobru žurku meni u čast, i da mi svi odrecitujete po nešto, na primer. Ne bude li se volja moja poštovala, lepo ću da ustanem i objasnim vam svima neke stvari. Ne izazivajte. Dakle, od muzike mogu Pink Floyd ili da peva Cane a svira Anton. I da lepo kupite krempite sa malinama, kao što su one na Spensu, umesto onog ogavnog žita što se mulja po ustima i kad se raziđe ekipa sa sahrane. Računam da smo i to dogovorili.

Kad sve sabereš i oduzmeš... Dobro ćeš da prođeš. Svašta znam, svakojako sam obogatila svoju Energiju, u svim bojama me ima. Nemoj da ideš korak nazad, molim te. Nije stvar u tome što ću da ti organizujem hitan sastanak sa Svetim Petrom, ako te uhvatim da nešto fušeriš nego stvarno nemoj. Mnogo kvaliteta ima moja duša. Ako već u tebe ulazi, poštuj je.

Sve si skapirao. Sad mogu mirno da stavim potkapu, kacigu, da upalim mašinu i namestim sve neophodno za start a ti budi spreman. Videla sam jedan zid koji mi se sviđa. Sa 250 km/h biću lepa fleka. To ti je, moj nasledniče, prava primenjena umetnost, kad iz 3D pređeš u dvodimenzionalni oblik a duša ode onome kome je namenjena, da je povede u večnost.


Foto: Internet


Comments

  1. Iznenadila si me ovim štivom, bogatsvom ideja da o nečem, kao što je ova tema npr. napišeš ovako moćan tekst. Svaka ti čast!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suve kajsije

Priče iz drugog braka I